tumblr_lgfstj5yh21qd84ufo1_500_large

Αν δεν υπήρχαν γυναίκες, όλα τα λεφτά του κόσμου δεν θα είχαν σημασία.

Αριστοτέλης Ωνάσης, 1900-1975, Έλληνας εφοπλιστής

… Και ναι, οι άνδρες – ένα μεγάλο ποσοστό αυτών, ευτυχώς όχι όλοι – εμμένουν και επιλέγουν την σύντροφο τους βάση της καλής εξωτερικής της εμφάνισης, παραβλέποντας άλλα, εμφανή και μη, “κουσούρια” της. Και είναι λίγοι αυτοί που δίνουν ευκαιρίες σε όχι και τόσο εμφανίσιμες γυναίκες, βλέποντας τα χαρίσματα της προσωπικότητας τους.

Τί συμβαίνει όμως με τις επιλογές των γυναικών; Μήπως ο τρόπος που επιλέγει μια γυναίκα, και κυρίως οι λόγοι για τους οποίους επιλέγει έναν άνδρα δεν είναι διόλου αθώοι και αυθόρμητοι, αντιθέτως οι επιλογές γίνονται βάση σχεδίου;

 Οι άνδρες κυνηγούν. Οι γυναίκες ψαρεύουν.

Οι άνδρες όταν βγουν προς ανεύρεση θηλυκού είναι πολύ απλοί – και αθώοι θα έλεγα εγώ. Αρκεί η κοπέλα να είναι του γούστου τους, να τους αρέσει εμφανισιακά. Και επειδή οι άνδρες κατά βάση αγαπάνε με τα μάτια, αυτό και μόνο είναι αρκετό ώστε το πράγμα να προχωρήσει.

Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά για την πολύπλοκη γυναικεία φύση. Σαφώς και θα προσέξουν έναν εμφανίσιμο άνδρα, αλλά αφού τον προσέξουν, μετά θα αρχίσουν να τον παρατηρούν…

Δε θα δείξουν κανένα έλεος σε ένα απεριποίητο, ατημέλητο άνδρα, όσο ωραίος και να είναι. Θα προσέξουν αμέσως ένα ταλαιπωρημένο, βρώμικο παπούτσι και θα σε κρίνουν γι΄αυτό. Δεν πρόκειται να συγχωρήσουν στιλιστικά ατοπήματα, εμφάνιση που δείχνει αδιαφορία για την εξωτερική σου εικόνα.

Αν αναρωτιέσαι γιατί η κοπέλα που γνώρισες στο μπαρ, εκείνη την μέρα που φορούσες βερμούδα και παντόφλα-διχάλα, δε σε πήρε ποτέ τηλέφωνο, πάψε να αναρωτιέσαι και φρόντισε να φοράς το συγκεκριμένο outfit μόνο στην παραλία.

Οι γυναίκες δεν κοιμούνται με άντρες, αλλά με αφηρημένες έννοιες: την εξουσία, τη δύναμη, τη φήμη, τα λεφτά, τη μόδα…

Δυστυχώς μια μεγάλη ομάδα γυναικών δεν μένει μόνο στα στιλιστικά λάθη των υποψηφίων συντρόφων. Δεν τους αρκεί να είσαι απλά περιποιημένος, με ταιριαστά ρούχα. Υπάρχει και αυτή η κατηγορία γυναικών που θα προσέξει την ετικέτα της μπλούζας που φοράς, το ακριβό ή όχι πανωφόρι σου. Και όλα αυτά θα έχουν σημασία γιατί θα δηλώνουν την οικονομική σου κατάσταση.

Έχει σημασία τι αμάξι κυκλοφορείς, που εργάζεσαι, τι μάρκα ρούχα φοράς, γιατί όλα αυτά δείχνουν την τσέπη σου, τα “λεφτά” σου αισθήματα.

Υπάρχουν πολλές γυναίκες που έχουν μπερδέψει την ανάγκη τους για ασφάλεια με την ανάγκη τους για εξασφάλιση. Το Α male γι’ αυτές, δεν είναι το κυρίαρχο πιο δυνατό αρσενικό που θα τους προστατέψει, αλλά το πιο πλούσιο αρσενικό που θα τους παρέχει.

Όλες οι γυναίκες, λίγο – πολύ, είμαστε υλίστριες. Αγαπάμε τα ψώνια, τα ρούχα, τα παπούτσια. Και είναι μέχρι ενός σημείου αποδεχτό γιατί θέλουμε να είμαστε και να νιώθουμε περιποιημένες και όμορφες – αλλιώς πως θα μας προσέξετε. Τι γίνεται όμως όταν όλος μας ο κόσμος περιφέρεται  γύρω από τα υλικά αγαθά και στους τρόπους με τους οποίους θα τα αποκτήσουμε;

Τίποτα στην εξωτερική εμφάνιση του άνδρα δεν εκνευρίζει τη γυναίκα περισσότερο από την έλλειψη χρημάτων.

Υπάρχουν γυναίκες που μπορούν να παραβλέψουν σοβαρά ελαττώματα, εμφανισιακά και κυρίως προσωπικότητας, ενός άνδρα μόνο και μόνο επειδή είναι πλούσιος, διάσημος, εξασφαλισμένος. Θυσιάζουν την συναισθηματική τους ολοκλήρωση, για μια πλουσιοπάροχη, αλλά ουσιαστικά κενή ζωή. Είναι διατεθειμένες να ανεχθούν καταστάσεις, που συνήθως τις μειώνουν και τις προσβάλλουν, μόνο και μόνο επειδή ο σύντροφος τους μπορεί να τους προσφέρει αυτή την χλιδάτη ζωή που επιδιώκουν να ζήσουν.

Ίσως φταίει ο τρόπος που μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν. Ίσως ακολουθούν τις συμβουλές της υλίστριας μητέρας τους. Ίσως οι ίδιες να πέρασαν δύσκολα φτωχικά χρόνια και δε θέλουν να βρεθούν ξανά εκεί.

Το αποτέλεσμα είναι πως ζούνε μια ζωή επιφανειακά ευτυχισμένη.

Στις ανθρώπινες διαπροσωπικές σχέσεις το συμφέρον δε θα έπρεπε να έχει θέση. Πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε με την καρδιά μας – και οι άνδρες και οι γυναίκες. Τα κριτήρια μας δε θα πρέπει να είναι ούτε εμφανισιακά, ούτε υλιστικά. Και η ομορφιά και τα υλικά κάποια μέρα φθίνουν. Και αν αυτά ήταν τα μοναδικά μας κριτήρια όταν θα επέλθει η φθορά, δε θα έχουμε τίποτα στα χέρια μας.

Επιλέξτε στο  αληθινό και δυνατό συναίσθημα, στον έρωτα. Τίποτα απ΄τα δύο δεν φθίνει αν είναι πραγματικό. Μόνο αλλάζει, μεταμορφώνεται για να αντέχει στο χρόνο και για να μη βαριόμαστε!

Είναι τόσο μεγάλη η οικονομική κρίση, που οι γυναίκες ξανάρχισαν να παντρεύονται από έρωτα.

Warren Buffett, 1930-, Αμερικανός επενδυτής

Advertisements